Pepper gir PR

Pepperkakemasakeren i Bergen

Ikke siden det smalt på Bryggen har det vært større katastrofeoverskrifter i Bergen. Pepperkakebyen er ødelagt! Slått i stykker! Vandalister! Korsfest! Sett dem i gapestokk! 100.000 i dusør. Fang dem dødsdrukken eller edru.Kommentarfeltene i avisene og Facebook er smekkfulle av illsinte bergensere. Men er det egentlig så ille?

Ja det er dumt at pepperkakene ble ødelagt og at mange barn og ildsjeler ble lei seg.  Men som i historien om Bakermester Harepus og reven så er det ikke så galt at det ikke er godt for noe. Tenke seg til. På kun noen timer har «hele» verden lagt merke til Bergen og pepperkakebyen. Saken har gått som varme pepperkaker i alle landets medier,TV2, og langt utover Norges grenser. Saken har til og med fått 30 sekunders dekning på BBC. Bedre markedsføring av en turistattraksjon skal man lete lenge etter. Lignende oppmerksomhet så verden maken til da turistrådet på østkysten av Australia fristet med verdens beste jobb. Nå har bergenske pepperkaker gjort det samme.

Ikke det at julehandlen som normalt foregår i London vil snu og man vil velge Bergen i stedet, men nå er byen satt på kartet og pepperkakebyen en gang for alle udødeliggjort. Når alle bergensere er ferdig med sine nye pepperkakebyggverk og på skånsom måte levert dem på Torgalmenningen, er tiden duket for tidenes åpning av verdens minste, men akkurat i dag mest betydningsfulle by.

Bergen Sentrum som eies blant annet av Bergen Kommune og Bergen Reiselivslag smiler nok kledelig beskjedent i skjegget over engasjementet som er skapt. Selskapet skal nemlig «arbeide med tiltak som skal bidra til at alle på Vestlandet skal få en enda mer attraktiv og levende by med et enda mer mangfoldig tilbud for store og små.»

Jobben er definitivt levert. Selv om pepperkakeoppskriften heller ikke denne gangen ble fulgt, har saken engasjert alle julehjerter både i og utenfor Bergen.

Det er bare å legge seg i soveposekø og vente på åpningen.

Se egen artikkel i BA – folk vil valfarte fra London.

Svein Roger Selle er konsulent og administrerende direktør i MK Bergen

Stikkord: , , ,

Legg igjen en kommentar